فهرست مطالب

Jentashapir Journal of Cellular and Molecular Biology
Volume:4 Issue: 1, 2013

  • تاریخ انتشار: 1392/01/24
  • تعداد عناوین: 9
|
  • اردشیر ارضی، زهرا نظری خوراسگانی، محمد رحمانی صفحه 1
    زمینه
    درمان التهاب توسط داروهای شیمیایی، دارای عوارض متعددی است، لذا تحقیق در مورد گیاهان دارویی با اثر ضد التهابی و اثرات جانبی کمتر، حائز اهمیت می باشد. با این نگرش اثر ضد التهابی گیاه پنیرک در این مطالعه بررسی شد.
    روش
    300 گرم پودر گل گیاه پنیرک در الکل 70 درصد خیسانده و عصاره گیری شد. موش های صحرایی نر ویستار به شش گروه ده تایی تقسیم و به 4 گروه از آنها دوزهای 200، 400، 600 و mg/kg 800 از عصاره ی گیاه و به گروه کنترل مثبت آسپیرین (mg/kg300) و گروه کنترل منفی، سرم فیزیولوژی (ml/kg5) داخل صفاقی تزریق گردید. نیم ساعت بعد، مقدار 100 میکرولیتر کاراژینان 1درصد از طریق زیر جلدی به کف پای موش ها تزریق شد و حجم پنجه پای موش ها به مدت پنج ساعت (هر یک ساعت یک یار) به وسیله ی دستگاه پلیتیسمومتر اندازه گیری و تغییرات حجم پای آنها محاسبه و با گروه کنترل مقایسه گردید.
    نتایج
    دوزهای mg/kg400 و 200 از عصاره، اثر کمتری در کاهش ادم در مقایسه با آسپیرین(mg/kg 300) داشتند. گروه های دریافت کننده ی دوزهای mg/kg800 و 600 عصاره، در مقایسه با گروه دریافت کننده ی آسپیرین، کاهش ادم کمتری را نشان دادند، ولی به لحاظ آماری این اختلاف معنا دار (05/0>p) نبود. با توجه به عدم وجود اختلاف معنا دار بین دوزهای mg/kg 800 و 600، دوز mg/kg600 مطلوب ترین دوز شناخته شد.
    نتیجه گیری
    وجود ترکیباتی با خاصیت ضد التهابی مانند ترکیبات فنلی و فلاونوئیدی و دارا بودن قدرت بالای آنتی اکسیدانی گیاه، می تواند توجیه کننده ی خاصیت ضد التهابی عصاره باشد.
    کلیدواژگان: گل پنیرک، آسپیرین، کاراژینان، التهاب، موش صحرایی
  • فردوس محمدی بساتینی، زهرا چینی پرداز، مریم سیدطبیب صفحه 11
    زمینه
    یکی از اهداف اصلی در پزشکی تشخیص نوع بیماری و رده بندی بیماران به گروه های مختلف است بگونه ای که بیمارانی که در یک رده قرار می گیرند بیشترین شباهت را داشته باشند تحلیل ممیزی و رده بندی با هدف تشخیص بیماری در پزشکی کاربرد فراوان دارند؛ خطا در تشخیص پزشکی مسئله بسیار مهمی است از این رو کاهش خطای روش های ممیزی همواره مورد توحه بوده است. در طول سال ها روش های مختلفی برای ممیزی و رده بندی داده های پزشکی به کار رفته است. در این تحقیق هدف مقایسه روش های ممیزی خطی، ممیزی درجه دوم، ممیزی لجستیک با روش جدیدتر ممیزی شبکه عصبی در تعیین وضعیت غده تیروئید می باشد.
    روش
    داده های وضعیت غده تیروئید 225 مراجعه کننده به آزمایشگاه جهاد دانشگاهی اهواز در آبان سال 1384 مورد تحلیل قرار گرفت؛ تشخیص نوع غده تیروئید برای آنها با چهار روش فوق مورد مقایسه قرار گرفت، نرم افزار 2000/spluss به کار گرفته شد.
    نتایج
    میزان خطای ممیزی خطی در مجموعه راهنما و آزمون به ترتیب 14/. و213/. به دست آمد. در ممیزی درجه دوم میزان خطا در مجموعه راهنما و آزمون به ترتیب 053/. و 106/. بود، در ممیزی لجستیک میزان خطا در هر دو مجموعه راهنما و آزمون 026/. بود. در روش ممیزی شبکه عصبی میزان خطا مجموعه راهنما 02/. و خطا مجموعه آزمون 013/. بود.
    نتیجه گیری
    توان ممیزی شبکه عصبی احتمالا سبب کاهش بیشتری در تشخیص اشتباه شده است و با توجه به این واقعیت که این روش نیاز به فرضیه های آماری بسیار کمتری دارد، این روش پیشنهاد شده است.
    کلیدواژگان: ممیزی خطی، ممیزی درجه دوم، ممیزی لجستیک، ممیزی شبکه عصبی، مدل پرسپترون چندلایه، احتمال رده بندی نادرست
  • کوروش زارع، هدیه بحرانی صفحه 23
    زمینه
    امروزه وضعیت سلامت روان تمامی اقشار جامعه بخصوص دانشجویان به دلیل مواجه شدن با فشارها و هیجانات حائز اهمیت است. دانشجویانی که در محیط های بیمارستانی فعالیت می کنند از جمله اتاق عمل تحت تاثیر عوامل استرس زا قرار می گیرند. بنابراین مطالعه حاضر با هدف بررسی سلامت روان دانشجویان اتاق عمل دانشکده پرستاری و مامایی اهواز انجام شده است.
    روش
    مطالعه حاضر یک تحقیق توصیفی تحلیلی می باشد که به روش سرشماری بر روی دانشجویان اتاق عمل دانشکده پرستاری مامایی(139نفر) اهواز انجام شد. برای گردآوری داده ها از پرسشنامه های جمعیت شناختی و سلامت عمومی 28سوالی(GHQ-28) استفاده شد وجهت تجزیه و تحلیل داده ها از برنامه آماری SPSSاستفاده شد. در تحلیل از آمار توصیفی آزمون های تی و تحلیل واریانس با ضریب اطمینان 95 درصد استفاده گردید.
    نتایج
    یافته های این مطالعه نشان داد که 5/12 درصد از دانشجویان اتاق عمل در وضعیت سلامت روان ناسالم قرار گرفتند؛ 5/62% آنها سالم و 25% این افراد آسیب پذیرند. آزمون تی مستقل و آنالیز واریانس نشان داد که بین سلامت روان و تعداد فرزندان خانواده رابطه معنی داری وجود دارد(05/0>p) اما بین سلامت روان و دیگر متغیرهای جمعیت شناختی از جمله جنسیت، خوابگاهی و غیرخوابگاهی بودن و همچنین تاهل و تجرد اختلاف معناداری یافت نشد.
    نتیجه گیری
    با توجه به این که درصد قابل توجهی از دانشجویان از سلامت روان مطلوبی برخوردار نبودند، پیشنهاد می شود با تشویق دانشجویان به استفاده از خدمات بهداشت روانی مانند دفاتر مشاوره در بالاتر بردن سطح روان دانشجویان تلاش کرد.
    کلیدواژگان: سلامت روان، دانشجویان، اتاق عمل، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز
  • حسن محمدی پور انوری، بهزاد کاظمی حکی*، ناصر قربانیان صفحه 33
    زمینه

    آگاهی و شناخت بیماران از روش های بیهوشی می تواند از بروز عوارض ناخواسته و هزینه های اضافی بر بیماران و بیمارستان جلوگیری کند. هدف از انجام این مطالعه بررسی میزان آگاهی بیماران کاندید عمل جراحی از بی حسی نخاعی و بی هوشی عمومی و عوامل موثر بر انتخاب آنان می باشد.

    روش

    این مطالعه از نوع مطالعات توصیفی مقطعی است که بر روی 273 بیمار کاندید عمل جراحی مراجعه کننده به بیمارستان های آموزشی امام رضا(ع) و الزهرا (س) تبریز در سال 91-90 انجام گرفت. ابزار گردآوری داده ها، پرسش نامه ای مشتمل بر دو قسمت بود. داده ها پس از جمع آوری توسط آمار توصیفی، آزمون T و نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    نتایج

    مهم ترین علت انتخاب روش بی حسی نخاعی در افرادی که این روش را برگزیده بودند (63 نفر)، بیداری و هوشیاری حین عمل (9/61درصد) و تجربیات دیگران (47/17درصد) از این روش بود. 63/20 درصد از بیماران نیز علت خاصی را بیان نکردند. در افرادی که بی هوشی عمومی را انتخاب کرده بودند (135نفر)، ترس از عمل (88/48درصد)، ندیدن اتاق عمل و هوشیار نبودن (14/28درصد) ذکر شد و 98/22 درصد از بیماران نیز علت خاصی را برای انتخاب خود بیان نکردند. همچنین ارتباط معناداری بین سطح آگاهی و شناخت افراد از روش های بی هوشی با جنسیت، شغل و میزان تحصیلات مشاهده شد.

    نتیجه گیری

    اکثر بیماران آگاهی کافی از روش بی هوشی نداشتند و این مستلزم آن است که اقدامات جدی هم از سوی رسانه های گروهی و هم از سوی مراکز درمانی به خصوص بیمارستان ها، پزشکان و انجمن بی هوشی کشور انجام بگیرد. همچنین افراد با سطح تحصیلات پایین نیاز بیشتری به اطلاع رسانی در خصوص آگاهی یافتن از روش های بی هوشی دارند.

    کلیدواژگان: میزان آگاهی، بی حسی نخاعی، بی هوشی عمومی
  • کژال رضایی، رضا قانعی صفحه 41
    زمینه
    بیماران مبتلا به سرطان پستان غالبا با عوارض شدید دارویی و اختلالات روانی ناشی از تشخیص و درمان سرطان روبه رو هستند. اضطراب، شایع ترین مشکل روانی در این بیماران است. در کنار درمان های دارویی، بسیاری از بیماران مبتلا به سرطان پستان از یکی از روش های طب مکمل یا جایگزین جهت کنترل این عوارض استفاده می کنند. هدف از این مطالعه، تعیین تاثیر یوگا بر اضطراب بیماران مبتلا به سرطان پستان تحت شیمی درمانی مراجعه کننده به مرکز رادیوتراپی و انکولوژی بیمارستان گلستان شهر اهواز است.
    روش
    پژوهش حاضر از نوع کارآزمایی بالینی است که در آن 60 نفر از بیماران مبتلا به سرطان پستان به صورت نمونه گیری مبتنی بر هدف، انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه یوگا و کنترل قرار گرفتند. در گروه یوگا، مداخله 30 دقیقه قبل از شیمی درمانی آغاز شد و بیماران ادامه ی این برنامه را روزانه در منزل انجام می دادند. داده ها با استفاده از پرسش نامه ی اضطراب آشکار و پنهان اشپیل برگر قبل و بعد از مداخله جمع آوری شد.
    نتایج
    تجزیه و تحلیل داده ها نشان داد که اضطراب آشکار، پنهان و نمره ی کلی اضطراب بیماران گروه یوگا به طور معنا داری کمتر از بیماران گروه کنترل بود (05/0 > p).
    نتیجه گیری
    نتایج این پژوهش نشان داد که از یوگا می توان به عنوان درمان غیردارویی کمکی جهت کاهش اضطراب در بیماران مبتلا به سرطان پستان تحت شیمی درمانی استفاده کرد.
    کلیدواژگان: سرطان، شیمی درمانی، اضطراب، یوگا
  • جعفر صادق تبریزی، فرید غریبی*، میرعلی اعتراف اسکویی، محمد اصغری جعفرآبادی صفحه 53
    زمینه

    کیفیت خدمت، معمولا به جنبه های غیر فنی و غیر بالینی خدمات اشاره دارد که بر ارتباط بین مشتری و ارائه دهنده ی خدمت و نیز کیفیت محیط مراقبتی دلالت دارد. با توجه به اینکه این جنبه نقش انکارناپذیری در بهبود نتایج درمانی ایفا می کند، مطالعه ی حاضر با هدف بررسی کیفیت خدمت در کلینیک فیزیوتراپی دانشکده ی توان بخشی دانشگاه علوم پزشکی تبریز اجرا گردید.

    روش

    این مطالعه به صورت توصیفی مقطعی با استفاده از پرسش نامه ی محقق ساخته که روایی و پایایی آن مورد سنجش و تایید قرار گرفته بود با مشارکت 204 نفر از بیماران یا همراهان مراجعه کننده به کلینیک فیزیوتراپی انجام گرفت. در این مطالعه شرکت کنندگان، پاسخگوی سوالاتی از وضعیت کیفیت خدمت در 11 جنبه از آن بودند. کیفیت خدمت با استفاده از فرمول، کیفیت خدمت در دو جنبه اهمیت و عملکرد، محاسبه گردید. =10− (عملکرد×اهمیت)

    نتایج

    از جنبه های مورد بررسی، انتخاب ارائه کننده ی خدمت، ایمنی و پیش-گیری به ترتیب دارای پایین ترین کیفیت خدمت، و توجه به موقع و فوری، اعتماد و کیفیت تسهیلات و امکانات اولیه به ترتیب دارای بالاترین سطح کیفیت خدمت بودند. همچنین در تحلیل داده ها، ارتباط متغیر سن با استمرار خدمت و متغیر تحصیلات با داشتن اختیار و توجه به موقع و فوری معنادار نشان داده شد (P<0/05).

    نتیجه گیری

    در این مطالعه، در 6 جنبه از کیفیت خدمت یعنی انتخاب ارائه کننده ی خدمت، اختیار، احترام، ایمنی، پیش گیری و دسترسی، میزان کیفیت خدمت کلینیک به دلیل اخذ امتیاز کمتر از 9، پایین تر از حد مطلوب ارزیابی شد که این امر نمایانگر وجود ضعف های قابل توجه در این زمینه ها و لزوم توجه مسوولان مرکز به این ابعاد می باشد.

    کلیدواژگان: کیفیت خدمت، فیزیوتراپی، کلینیک
  • طیبه جلالی، سهیلا کلانتری، میترا حکمت افشار، لیلا جویباری صفحه 65
    زمینه
    فضای اخلاقی جزء مهمی از فرهنگ سازمانی می باشد. درک پرستاران از این فضای اخلاقی بیمارستان می تواند بر عملکرد و نگرش آنان نسبت به موضوعات اخلاقی تاثیر بگذارد. هدف از این مطالعه تعیین درک پرستاران از فضای اخلاقی مرکز درمانی پنج آذر گرگان در سال 1390 می باشد.
    روش
    این مطالعه از نوع توصیفی است. نمونه های شرکت کننده 120 نفر از پرستاران شاغل در مرکز درمانی 5 آذر گرگان می باشند. ابزار گردآوری داده ها شامل پرسش نامه خصوصیات دموگرافیک و پرسش نامه ی فضای اخلاقی بیمارستان است. روایی و پایایی ابزار مورد اندازه گیری قرار گرفته است. تجزیه و تحلیل داده ها با نرم افزار SPSS و با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی انجام شد.
    نتایج
    تجزیه و تحلیل داده ها نشان داد که نمره ی فضای اخلاقی پرستاران در حیطه ی همکاران (177/3)، بیماران (773/2)، مدیران (798/3)، بیمارستان (115/3)، پزشکان (799/2) می باشد. همچنین میانگین کلی فضای اخلاقی 166/3 به دست آمد.
    نتیجه گیری
    مطالعه ی حاضر فضای اخلاقی محیط کار پرستاران مورد پژوهش را در حد متوسط نشان می دهد، بنابراین از آنجایی که فضای اخلاقی یکی از عوامل مهم در عملکرد شغلی پرستاران می باشد و بر کیفیت مراقبت از بیمار نیز تاثیر می-گذارد، لذا پیشنهاد می شود که مدیران پرستاری راه کارهایی را جهت تقویت فضای اخلاقی بیمارستان ها اعمال نمایند. همچنین می توانند با ایجاد محیط هایی که حامی برای پرستاران فرصت هایی را برای پیشرفت و ارتقای پرستاران فراهم نمایند.
    کلیدواژگان: فضای اخلاقی، پرستار، بیمارستان
  • صدیقه فیاضی، منصوره اعرابی*، مریم باقری، سیدمحمود لطیفی، غزاله بصیری صفحه 73
    زمینه

    سرطان پستان شایع ترین سرطان در زنان است و خودآزمایی پستان به دلیل سادگی، مقرون به صرفه بودن و کارایی، عامل مهمی در افزایش بقای زنان مبتلا به سرطان پستان است. این پژوهش با هدف تعیین میزان آگاهی، نگرش و عملکرد در مورد خودآزمایی پستان، در بین دانشجویان دختر دانشگاه علوم پزشکی اهواز صورت گرفت.

    روش

    مطالعه ی حاضر مطالعه ای توصیفی می باشد که 237 دانشجوی دختر با سن حداقل 20 سال، با روش نمونه گیری طبقه ای-تصادفی انتخاب و داده ها توسط پرسش نامه جمع آوری گردید و با استفاده از نرم افزارSPSS، آزمون های آماری توصیفی و کای دو آنالیز گردید.

    نتایج

    میانگین سنی افراد 14/3±33/23سال بود، در مورد خودآزمایی پستان 9/43درصد آگاهی خوب، 2/42درصد آگاهی متوسط و 9/13درصد آگاهی ضعیف داشتند، 3/93درصد از نگرش مثبت و 8/6درصد از نگرش منفی برخوردار بودند. بین آگاهی با نوع نگرش ارتباط معناداری وجود داشت (001/0> p). فقط 7/52درصد نمونه ها خودآزمایی را انجام می دادند، همچنین بین عملکرد و آگاهی ارتباط آماری معنادار وجود داشت (001/0> p)، عملکرد افراد متاهل از افراد مجرد به صورت معناداری بهتر بود (01/0 > p).

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد دانشجویان علوم پزشکی علی رغم حرفه ی آنها در آینده، آگاهی کافی در زمینه ی خودآزمایی پستان نداشتند و وضعیت عملکرد در آنها چندان مناسب نبود، لذا نیاز به برنامه های آموزشی موثر در قالب جلسه های آموزشی با همکاری دانشکده های پرستاری مامایی و پزشکی می باشد

    کلیدواژگان: آگاهی، خودآزمایی پستان، دانشجویان، عملکرد، نگرش
  • حسن جعفری، زهرا قنواتی نژاد، زهرا میرزایی صفحه 81
    بقا و رشد سازمان ها در دنیای پر تغییر کنونی مستلزم داشتن توانایی برای واکنش به موقع و مناسب در برابر چنین نوساناتی می باشد که در این بین سازمان هایی می توانند بقای خود را در این محیط متغیر ادامه دهند که بر یادگیری سازمانی تمرکز و تاکید کنند. مطالعه حاضر با هدف بررسی وضعیت یادگیری سازمانی در بین اعضای هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در سال 1390 انجام گرفت. جامعه آماری این پژوهش شامل تمامی اعضای هیات علمی شاغل در دانشگاه بود (N=506) که 165 نفر از اعضای جامعه پژوهش با استفاده از فرمول کوکران به عنوان نمونه انتخاب شدند. برای نمونه گیری از روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای و جهت جمع آوری اطلاعات نیز از ابزار پرسشنامه استفاده گردید و داده ها با استفاده از روش های آمار توصیفی و همچنین آزمون آنالیز واریانس تحلیل شد. نتایج نشان داد که از بین مولفه های یادگیری سازمانی در بین اعضای هیات علمی مورد مطالعه، بالاترین میانگین مربوط به مولفه تعهد مدیریتی(66/14) و بعد از آن انتقال و یکپارچه سازی دانش (48/13) و پایین ترین نیز مربوط به مولفه فضای باز آزمایشگری (93/11) می باشد. یافته ها نشان داد که مولفه های یادگیری سازمانی در بین اعضای هیات علمی مورد مطالعه در وضعیت مطلوبی قرار ندارند و باید اقداماتی در جهت ارتقای سطح این مولفه ها در بین آنها اتخاذ نمود.
    کلیدواژگان: یادگیری سازمانی، اعضای هیات علمی، دانشگاه علوم پزشکی
|
  • Ardeshir Arzi, Zahra Nazari Khorasgani, Mohammad Rahmani Page 1
    Background
    Using chemical drugs have often masses of damaged side effects Therefore, it is important to research about medicinal plants with anti-inflammation and fewer side effects. malva sylvestris has potential use as a medicinal plant. The aim of this study was to investigate the effect of Malva Sylvestris flowers hydroalcoholic extract on the carrageennan-induced inflammatory response using Wistar male rat's paws
    Methods
    Malva Sylvestris flowers powder was macerated with 70% ethanol, and its extract prepared. Male Wistar rats were divided into 6 groups of 10 animals each for following treatments: Malva extract (200,400,600 and 800 mg/kg), normal saline (5mg/kg) as negative control and Aspirin (300mg/kg) as a positive via IP. Thirty min later inflammation was induced by injection of 100µl carrageenan (1%W/V) into the rat's hind paw of rats(SC). The inflamation response changes were inspected over 5 hours every hour, using plethysmometer.
    Results
    The extract-treated (600,800 mg/kg) showed considerable reduction in the rat's paws inflamation when compared with control groop(p>0.05). But 200 and 400 mg/kg extract showed no considerable decrease in inflamation when comparied with control group (p<0.05). There was not significant differences between doses of 600 and 800 mg/kg of extract, therfore dose of 600 mg/kg was selected as the most favorable dose as anti-inflamation.
    Conclusion
    These findings demonstrate that extract of M. sylvestis could accelerate reducing inflamation responses in rats and supports its traditional and probably medicinal benefits use.
    Keywords: MalvaSylvestris, Aspirin, Carrageenan, Inflammatioin, Rat
  • Ferdos Mohammadi Basatini, Zahra Chini Pardaz, Maryam Seyed Tabib Page 11
    Background
    One of the main objects in medical science is diagnosis the diseases and classification the patients to different classes. Consequently according to the above the patients that set in one classes should have maximum similarity with each other. Discrimination and classification analysis have been frequently used in medical data for diagnosis and prognostic of the disease. The wrong in the medical diagnosis is very important, hence the decrease of wrong diagnosis in the discrimination methods are to consider always. Different methods have been used for classification and discrimination of medical data for years. The intention of this research is determination the state of tiroid gland using linear, quadratic and logistic discrimination in camper with the most up-to-date method neural network discrimination.
    Methods
    A total of 225 patients’ data from Jahad university laboratory has analyzed. The obtained data correlated to November 2005. Using spluss/2000 software the collected information proceeds within four methods.
    Results
    The consequences revealed that linear discrimination misdiagnosis with training set and test set were 0.14 and 0.213 respectively. However these figures considered by quadratic discrimination were 0.053 and 0.106 correspondingly. The obtained records through logistic discrimination for both training set and test set was 0.026 and 0.026. Yet these facts for neural network discrimination recorded in 0.02 and 0.013 likewise.
    Conclusion
    The neural network discrimination had possibly superior decrease in wrong diagnosis and with notice to the fact that the method need a very fewer statistical assumption, this method is proposed.
    Keywords: Linear discrimination, Quadratic discrimination, Logistic discrimination, neural network discrimination, multilayer perceptron model, misclassification probability
  • Korosh Zare, Hedieh Bahrani Page 23
    Background
    Nowadays, it is essential to appreciate the mental health status of all people specially students because they experience different kinds of emotional stress. Mental health status of students who work in different sections of the hospital, like operation rooms is affected by stressful factors. The aim of the investigation was to study the mental health within the operation rooms students from Nursing and Midwifery Schools to discover vulnerable students
    Methods
    A descriptive-analytic study developed on the students of the Ahvaz Nursing and Midwifery Schools (n=139) using the census method. In this observational descriptive-analytic study, The demographic data and pattern of mental health were collected by standard general health questionnaire (GHQ-28). Data was analyzed using statistical software SPSS (version17); t test and variance analysis with 95% coefficient interval were used.
    Results
    Based on data analysis results12.5% of the students suspected to have mental health, 62.5% were in good mental health shape and 25% of them were vulnerable. Based on t test and variance analysis, it has been revealed that there is statistically a significant relationship between the mental health and the number of family members(p<0.05);In addittion, there is no significant difference between the mental health status and demographic factors such as sex, dormitory and non-dormitory, single and married students.
    Conclusion
    Having noticed that a significant percentage of students facing with not being well in view of the fact of mental health status therefore, encouraging them refer to mental health services centers receiving appropriate consultant advices could help improving their mental health status.
    Keywords: Mental health, Students, Operating room, Ahvaz Jundishapur University of Medical Science
  • Hassan Mohammadi Pour Anvari, Behzad Kazemi Haki, Nasser Ghorbanian Page 33
    Background

    patients can develop complications and prevent unwanted side effects and additional costs on patients and hospitals by knowing methods of anesthesia. The purpose of this study is evaluating patient's awareness for elective surgery on spinal and general anesthesia and factors influencing their preference.

    Methods

    In study a cross-sectional method was developed to evaluate 273 elective surgery patients who admitted to Imam Reza educational hospital and Al-Zahra hospital in Tabriz over 90-91. A questionnaire was composed of two parts and data were collected over 90-91: Data were analyzed by SPSS software and a descriptive statistics method was applied to process the data using t-test.

    Results

    The spinal anesthesia method was the first choice of 63 patients due to wakefulness, alertness and other patients’ experience perception during the surgery operation. From this group 20.63 % did not have any preference for either methods. However, fear of surgery, panicking of being witness through the surgical procedure and not being vigilant in operation room during surgery were reasons for patients to go for general anesthesia method and 22.98% had no any specified reason for their choice. The t-test did find a significant correlation among level of awareness and understanding of methods of anesthesia, gender, occupation and education.

    Conclusion

    The majority of patients have a little knowledge about anesthesia methods. Therefore, improving patients’ awareness needs serious efforts of media and health centers, especially hospitals, doctors and the national anesthesia association. Unwell-educated patients need also more efforts improving their knowledge regarding anesthesia techniques.

    Keywords: Awareness, spinal anesthesia, general anesthesia
  • Kajal Rezaei, Reza Ghanei Page 41
    Background
    Patients with breast cancer often have to deal with severe drug side effects and psychological distress during cancer diagnose and cancer treatment. Anxiety is thepsychiatric problems encountered in breast cancer patients. alongside medical treatment, many breast cancer patients use forms of Complementary and Alternative Medicine (CAM) to manage the above side effects. This study aimed to determine the effect of yoga program on anxiety in breast cancer patients undergoing chemotherapy referred to Radiotherapy and Oncology Center of Golestan Hospital in Ahwaz.
    Methods
    A clinical trial plan study was designed and a total number of 60 breast cancer patients were selected. The patients were randomly divided in to two group Yoga (n=30) and control (n=30). In the yoga group the intervention conducted 30 min yoga prior to their primary chemotherapy, the subjects were asked to practice daily as homework. While the control group was instructed encouraging therapy during their hospital visits as a part of regular care. Data were collected and assessed with Speilberger’s State and Trait Anxiety Inventory.
    Results
    The final results showed overall decrease in both self-reported state and trait anxiety and total score anxiety in yoga group as compared to controls group(P<0/05).The study revealed that there is a positive correlation between anxiety states and traits with symptom severity and distress during conventional treatment intervals.
    Conclusion
    The results suggest that yoga intervention as a non-pharmacological method can be used for managing anxiety in breast cancer patients.
    Keywords: cancer, chemotherapy, anxiety, yoga
  • Jafar Sadegh Tabrizi, Farid Gharibi, Mir Ali Eteraf Oskoei, Mohammad Asghari Jafarabadi Page 53
    Background

    Service Quality generally refers to the non-health and non-clinical aspects of the health services and mainly focuses on relationship between care provider and health customers, and the environment in which care services are delivered. Because of undeniable role of service quality on the improving health results, this study aims to assess Service Quality in Rehabilitation Faculty physiotherapy clinic of Tabriz University of Medical Sciences.

    Methods

    This cross-sectional study conducted with 204 participants (patients and coadjutors) using a valid and reliable questionnaire in physiotherapy clinic. Service Quality was assessed by the following formula {SQ=10-(Importance × Performance)} based on two main dimensions of Importance and Performance. Importance scores ranged from 1 to 10 and performance score varied from 0 to 1.

    Results

    Study finding showed that from the participants’ perspective choice of care provider, safety and prevention and early detection achieved the lowest service quality score and aspects of timeliness, confidentiality and quality of basic amenities had the highest service quality score respectively.

    Conclusion

    For six aspects of service quality including choice of care provider, autonomy, dignity, safety, prevention and early detection and availability and access quality score was lower than acceptable score (9) and indicating good opportunity to improve quality of delivered care.

    Keywords: Service Quality, Physiotherapy, Clinic
  • Page 65
    Background
    Ethical climate is an important component of organizational culture. Nurses’ perception of hospital ethical climate can influence their performance and attitudes related to ethical issues. This investigation explores a survey of nurses in different cultural settings to divulge their perceptions of ethical position responsibilities applicable to nursing practice.
    Methods
    A descriptive design was applied in this study. A total number of 125 nurses from 5th Azar Hosbpital were contributed in this studay. The reliability and validity of the measures were assessed using a demographical questionnaire along with Hospital Ethical Climate Questionnaire (HECQ).Collected data analyzed through statiscal descriptive using Statistical Package for Social Science (SPSS), Version 16.
    Result
    Multidimensional preference analysis discovered the patterns of mean rankings given by the nurses to the questionnaires they considered as important ethical climate as followed: patient (2.773), manager (3.798), hospital (3.115), and physician (2.799).
    Conclusion
    The findings indicate that the ethical climate outlined by nurses could embedded sociocultural factors that influence nurse's perceptions in the realities of nursing performance. The nurses ranked hospital ethical climate from moderate to highly developed. Ethical climate is an important factor in job performance and also affect on quality of patient care. Therefore, this study suggests that hospital leaders should apply strategy to promote hospital ethical climate manager of hospitals can also promote nurses’ performance by creating environment which supported nurses.
    Keywords: ethical climate, nurse, hospital
  • Sedigheh Fayazi, Mansoureh Arabi, Maryam Bagheri, Seyed Mahmoud Latifi, Ghazaleh Basiri Page 73
    Background

    Breast cancer is the most common cancer in women and breast self-examination Due to simplicity, economical and efficiency is vital factor in Escalating the treatment and survival of Women involved with breast cancer. The purpose of this study was to investigate the knowledge, attitude and practice on breast self-examination among the female students of Ahvaz Jundishapur University of Medical Sciences.

    Methods

    A cross-sectional descriptive questionnaire study was conducted on 237 female students with at least 20 years old. The group sample was selected through stratified random method from Student dormitories’ of Ahvaz Jundishapur University of Medical Science. Data were analyzed using SPSS software (version 19). Descriptive statistics added chi-square test were used for analysis of categorical variables obtaining the consent and assuring the respondents of confidentiality of responses the investigating was developed.

    Results

    The aimed groups of female students with average of 23/33±3/14 hadg ood(14/9%), moderate(42/2%) and poor awareness(13/9%) respectivrly. The maximum score with 93/3% as positive and the minimum of 6/8% as negative attitude for sample grouped students were recorded for this study. Scores upon correlation revealed a significant correlation between knowledge and attitude (P<0.001). For the practice score; 52/7% of students had carried out self-examination. There was also a statistically significant relationship between practice and knowledge (P<0/001), Married couples practiced significantly better self examination than single ones (P<0/01).

    Conclusion

    Results showed that despite their profession in the future, medical students had insufficient knowledge on breast self-examination. The study highlights the necessitate for educational courses to create awareness on the subject of habitual breast cancer screening behavior and effective training sessions are required in collaboration with the Nursing-Midwifery and Medicine faculties.

    Keywords: Knowledge, Breast Self, Examination, Students, Practice, Attitude
  • Hassan Jafari, Zahra Ghanavati Nejad, Zahra Mirzaei Page 81
    Survival and growth of today`s organizations require ability of responding timely and appropriately against such fluctuations. The organizations that can timely forecast their needs and environmental changes should focus and emphasis on organizational learning. The present study aims to revalidate a measurement scale for organizational learning capability in the context of faculty members of Ahvaz Jundishapur University of Medical Sciences in 2011. The statistical population Consists 506 of all employed faculty members in the Ahvaz Jundishapur University of Medical Sciences. Of which 165 cases were selected as targeted sample using the Cochran formula by Stratified random sampling method. Finally, data was collected by questionnaire and analyzed by descriptive statistics and ANOVA Test Using confirmatory factor analysis, the construct measurement model was tested and the scale was corroborated. The results showed that among the components of organizational learning, management commitment was the highest average (14.66) and then, knowledge transfer and integration component (13.48) and finally, opening & experimentation was the lowest (11.93). In conclusion, components of organizational learning among the faculty members are in poor condition that needs to be reinforcement. Therefore, improving the knowledge base of the organization through supporting organizational learning is necessary by reflection, evaluation, and constant feedback in every organization’s aspects.
    Keywords: Organizational Learning, Faculty Member, University of Medical Sciences